ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

  • Ἡ Ἱστορία,ΔΕΝ ἀλλάζει !

  • Ἡ Μακεδονία εἶναι Ε Λ Λ Α Δ Α

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Kατηγορίες

  • Υπέρ της ζωής, κατά των εκτρώσεων

  • ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

  • Η ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  • Ἀπό τήν Φλωρεντία,στήν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  • ΜΕΤΑΜΟΥΣΕΙΟΝ – Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»

  • Μαθαίνουμε…

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

  • ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ

  • ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΗΛΙΟΥ»

  • ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ (Δ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ)

  • ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΣΥΧΙΟΥ

  • ΛΕΞΙΚΟΝ «LIDDEL-SCOTT»

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

  • 324 – 1453

  • ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

  • 1 8 2 1

  • Ἀπομνημονεύματα Ἡρώων τοῦ 1821

  • Ὁ ΕΛΛΗΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τοῦ…

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (1904-8)

  • ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ’12- ’13

  • ΤΟ ΠΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ

  • Α’ ΠΠ (1914-18)

  • Μ.ΑΣΙΑ (1919-22)

  • O X I (1940-41)

  • ΙΩΑΝ.ΜΕΤΑΞΑΣ

  • ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ (9-24 Μαρ.1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (1941)

  • Β’ ΠΠ (1 9 4 1 – 4)

  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ/Κ «ΓΕΩΡ. ΑΒΕΡΩΦ»

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  • ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

  • ΕΓΕΡΤΗΡΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

  • Πρόσφατα σχόλια

    Ελένη Στάϊκου, μιά η… στη Ελένη Στάϊκου, μιά ηρωίδα της…
    Η κυρά της Ρω (Δέσπο… στη Η κυρά της Ρω: Η ιστορία της γ…
    Μέλια στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Konstantinos Malafan… στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Μέλια στη Αβέρωφ: Έντεκα χρόνια στη θάλα…
  • Ὁ Γκρεμιστής Κωστῆ Παλαμᾶ

  • Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΣΗΜΑ 3 Δεκ.1912

  • ΟΡΚΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

  • ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

  • ——————————

  • ΦΟΡΕΣΙΕΣ καί ΑΡΜΑΤΑ τοῦ ’21

  • Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ (1838)

  • ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (1974) …ἡ ταινία

  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ

  • Μία ἀνοικτή πληγή Μνήμης 1914-23

  • Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

  • ——————————

  • Ζημίαι τῶν ἀρχαιοτήτων έκ τοῦ πολέμου καί τῶν στρατευμάτων κατοχῆς (1946)

  • Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

  • ΘΑ ΑΝΟΙΞΗι Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ;

  • ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

  • 1944-49

  • ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ

  • ΣΕΜΝΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΔΙΟΛΚΟΣ,ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ

  • ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

  • M.K.I.E.

  • Γιά ἀποπληρωμή ἐξωτ.χρεῶν,μόνο…

  • Ἡ ἔξοδός μας,εἶναι ἡ Κ_ _ _ά _α τους !

  • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ…

  • INSIDE JOB

Αγωγός Nord Stream 2: Γερμανία 1 – ΗΠΑ 0

Posted by Μέλια στο 22 Μαΐου, 2021

.

Παίρνει πίσω τις κυρώσεις ο Μπάιντεν για τον υπό κατασκευή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Τελικά η Γερμανία κατάφερε να πείσει / αναγκάσει τις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλλουν κυρώσεις για τον υπό κατασκευή υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Γερμανία. Έτσι, ο αγωγός θα ολοκληρωθεί, ικανοποιώντας την Γερμανία και φυσικά τη Ρωσία.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αποτελεί νίκη του Πούτιν ενάντια στον Μπάιντεν. Η αλήθεια όμως είναι πως αποτελεί νίκη των Γερμανών που ανάγκασαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να παραδεχτεί πως δεν μπορούν οι ΗΠΑ να εκβιάζουν με κυρώσεις όποιον δεν υποτάσσεται στις διαταγές τους, αρκεί να είναι ισχυρός.

Το θέμα σίγουρα έχει πολλές αναγνώσεις. Αρχικά, η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να προμηθεύεται φυσικό αέριο από όπου επιθυμεί. Από την άλλη, η Γερμανία και οι ΗΠΑ διατρανώνουν την ανάγκη απεξάρτησης της Ευρώπης από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Επομένως, εάν είσαι ισχυρός, οικονομικά ισχυρός, με βαριά βιομηχανία, κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλλει το τι θα κάνεις.

Η απόφαση των ΗΠΑ, αποτελεί μονόδρομο για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβάλλονται κυρώσεις κατά μία χώρας α λα καρτ. Γιατί να ζημιώνεται μόνο η Ελληνική οικονομία με την απαγόρευση εξαγωγής γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία και να μην ζημιώνεται και η Γερμανική οικονομία με την απαγόρευση εξαγωγής αυτοκινήτων στη Ρωσία;

Η νίκη των Γερμανών θα πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς από τους Έλληνες οσφυοκάμπτες πολιτικούς που διαφημίζουν την Ελλάδα ως δεδομένο σύμμαχο. Επίσης θα πρέπει να μελετηθεί από τους ψευτοεκσυγχρονιστές που διέλυσαν την Ελλάδα όταν αποφάσισαν την αποβιομηχάνισή της στις αρχές του 2000. Τότε ήταν που με επιδοτήσεις έφυγαν οι Ελληνικές βιομηχανίες για τα Βαλκάνια, αφήνοντας στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες. Ήταν τότε που διατυμπάνιζαν οι ανίκανοι πολιτικοί, ότι η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στις υπηρεσίες. Ήρθε όμως η πανδημία και ούτε υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν οι Έλληνες και έτσι το ταμείον είναι μείον.

Ο αγωγός Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και η μη ολοκλήρωσή του θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω κυρώσεων στις κατασκευαστικές εταιρείες και σε Γερμανούς υποικόους. Επειδή όμως εκτός από Ρώσους και Ρωσικές εταιρείες, εμπλέκονται και Γερμανοί και Γερμανικές εταιρείες, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αποφάσισε πως δεν θα ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις της με την Γερμανία.

Για να λέμε την αλήθεια: Γερμανία 1 – ΗΠΑ 0.

Με τον νέο αγωγό, η Γερμανία και η Κεντρική Ευρώπη δεν θα χρειάζονται τους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν από την Ουκρανία. Άρα, η Ουκρανία δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Άλλωστε, η τελευταία κρίση απέδειξε πως η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι διατεθειμένοι να αναχθούν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ έκανε πίσω και καλώς έπραξε. Δεν θα αποτελούσε σοφή κίνηση η περαιταίρω εμπλοκή του σε μία μη ΝΑΤΟϊκή χώρα, ενώ ταυτόχρονα, κυριολεκτικά, θα προκαλούσε την Ρωσία.

Μήπως αυτά βλέπει ο Ερντογάν και τραβάει την κόντρα του με τις ΗΠΑ στα άκρα; Βλέπει πως η Τουρκία είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και γι’ αυτό θα μπλοφάρει μέχρι τέλους, με σκοπό να κερδίσει, όχι περισσότερα, τα πάντα: και S-400 και F-35 και ΑΟΖ και Αιγαίο και επιρροή σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ και εξόντωση των Κούρδων και εξαφάνιση της Αρμενίας και στην Κύπρο είτε διχοτόμηση είτε κυριαρχία σε ολόκληρο το νησί. Αν θα τα καταφέρει, μένει να το δούμε, οπότε το ταμπλό θα γράψει: Τουρκία 1 – ΗΠΑ 0. Διαφορετικά, η ήττα της Τουρκίας θα είναι εξευτελιστική.

Με πληροφορίες από τα CNNReutersDWBBC και Axios.

Πηγή: Cosmostatus

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: