ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

  • Ἡ Ἱστορία,ΔΕΝ ἀλλάζει !

  • Ἡ Μακεδονία εἶναι Ε Λ Λ Α Δ Α

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Kατηγορίες

  • Υπέρ της ζωής, κατά των εκτρώσεων

  • ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

  • Η ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  • Ἀπό τήν Φλωρεντία,στήν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  • ΜΕΤΑΜΟΥΣΕΙΟΝ – Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»

  • Μαθαίνουμε…

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

  • ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ

  • ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΗΛΙΟΥ»

  • ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ (Δ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ)

  • ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΣΥΧΙΟΥ

  • ΛΕΞΙΚΟΝ «LIDDEL-SCOTT»

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

  • 324 – 1453

  • ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

  • 1 8 2 1

  • Ἀπομνημονεύματα Ἡρώων τοῦ 1821

  • Ὁ ΕΛΛΗΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τοῦ…

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (1904-8)

  • ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ’12- ’13

  • ΤΟ ΠΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ

  • Α’ ΠΠ (1914-18)

  • Μ.ΑΣΙΑ (1919-22)

  • O X I (1940-41)

  • ΙΩΑΝ.ΜΕΤΑΞΑΣ

  • ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ (9-24 Μαρ.1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (1941)

  • Β’ ΠΠ (1 9 4 1 – 4)

  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ/Κ «ΓΕΩΡ. ΑΒΕΡΩΦ»

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  • ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

  • ΕΓΕΡΤΗΡΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

  • Πρόσφατα σχόλια

    Ελένη Στάϊκου, μιά η… στη Ελένη Στάϊκου, μιά ηρωίδα της…
    Η κυρά της Ρω (Δέσπο… στη Η κυρά της Ρω: Η ιστορία της γ…
    Μέλια στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Konstantinos Malafan… στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Μέλια στη Αβέρωφ: Έντεκα χρόνια στη θάλα…
  • Ὁ Γκρεμιστής Κωστῆ Παλαμᾶ

  • Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΣΗΜΑ 3 Δεκ.1912

  • ΟΡΚΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

  • ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

  • ——————————

  • ΦΟΡΕΣΙΕΣ καί ΑΡΜΑΤΑ τοῦ ’21

  • Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ (1838)

  • ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (1974) …ἡ ταινία

  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ

  • Μία ἀνοικτή πληγή Μνήμης 1914-23

  • Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

  • ——————————

  • Ζημίαι τῶν ἀρχαιοτήτων έκ τοῦ πολέμου καί τῶν στρατευμάτων κατοχῆς (1946)

  • Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

  • ΘΑ ΑΝΟΙΞΗι Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ;

  • ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

  • 1944-49

  • ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ

  • ΣΕΜΝΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΔΙΟΛΚΟΣ,ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ

  • ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

  • M.K.I.E.

  • Γιά ἀποπληρωμή ἐξωτ.χρεῶν,μόνο…

  • Ἡ ἔξοδός μας,εἶναι ἡ Κ_ _ _ά _α τους !

  • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ…

  • INSIDE JOB

Έχασε την μάχη ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει πρώτος για τον κοροναϊό – Προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα

Posted by Μέλια στο 8 Φεβρουαρίου, 2020

.

Ο γιατρός Λι Γενλιάνγκ που ήταν από τους πρώτους γιατρούς στην Κίνα που είχε προειδοποιήσει για την εμφάνιση του κοροναϊού πέθανε τελικά από τον ιό. Ο γιατρός Γενλιάνγκ ήταν ο ένας από τους 8 γιατρούς που προσπάθησε να προειδοποιήσει για την εξάπλωση της επιδημίας και τον είχαν επιπλήξει οι αρχές της χώρας ζητώντας του να σωπάσει.

Όπως μεταδίδουν οι Global Times τελικά βρήκε τον θάνατο στη πόλη Ουχάν.

Γνώριζε από τις 30 Δεκεμβρίου

Ο 34χρονος γιατρός γνώριζε από τις 30 Δεκεμβρίου για τον κοροναϊό στην Γουχάν με τις αρχές στην Κίνα να προσπαθούν να τον φιμώσουν. Ο Λι εξήγησε ότι, σύμφωνα με μια δοκιμή που είχε δει, η ασθένεια ήταν ένας κοροναϊός – μια μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS)

Ήταν 30 Δεκεμβρίου όταν ο νεαρός γιατρός Li Wenliang, έγραψε σε ομάδα αποφοίτων στο δημοφιλές στην Κίνα WeChat: «Επτά ασθενείς από μια τοπική ψαραγορά διαγνώστηκαν με μια πάθηση που έμοιαζε με τον SARS και είχαν μπει σε καραντίνα στο νοσοκομείο που εργαζόταν».

Ο Li είπε μάλιστα ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε δει, οι ασθενείς είχαν προσβληθεί από έναν κοροναϊό. «Ήθελα μόνο να πω στους συμφοιτητές μου να είναι προσεκτικοί», είπε.

Ο 34χρονος γιατρός σε νοσοκομείο της Ουχάν, δηλαδή εκεί από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός είπε στους φίλους του να ενημερώσουν τους αγαπημένους τους έτσι ώστε να προστατευθούν. Όμως, το πλήρωσε ακριβά αφού μέσα σε λίγες ώρες είδε φωτογραφίες με τα μηνύματα που είχε στείλει να κυκλοφορούν παντού με το όνομά του φαρδύ πλατύ. «Όταν είδα να κυκλοφορούν αυτά στο ίντερνετ, κατάλαβα ότι πλέον το πράγμα είχε ξεφύγει και ότι θα με τιμωρούσαν», λέει ο Λι.

Ο γιατρός λίγες ώρες μετά κατηγορήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την αστυνομία της Ουχάν. Ο Λι δεν ήταν ο μοναδικός γιατρός που προσπαθούσε να ενημερώσει τους συμπολίτες του αλλά και άλλοι γιατροί που προσπαθούσαν να προειδοποιήσουν τις πρώτες εβδομάδες. Από τότε η Κίνα επίσημα και χωρίς κανείς να ξέρει αν είναι η αλήθεια, μετρά 425 νεκρούς και πάνω από 20.000 κρούσματα παγκοσμίως ανάμεσα στα οποία και ο Λι.

Ο 34χρονος γιατρός νοσηλεύεται στην εντατική και μιλώντας στο CNN είπε ότι από το Σάββατο διαγνώστηκε με τον κοροναϊό.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 όταν ο Λι ενημέρωνε φίλους και γνωστούς για τον κοροναϊό, εκδόθηκε επίσημη προειδοποίηση από την Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Ουχάν η οποία εστάλη σε όλους τους αρμόδιους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα είδος άγνωστης πνευμονίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου, έγινε έκτακτη σύσκεψη στην Ουχάν για να εξεταστούν τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν. Λίγες ώρες αργότερα ο Λι καλούνταν για εξηγήσεις από τοπικούς αξιωματούχους για να εξηγήσει πως έμαθε για τον κοροναϊό. Αργά το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου οι αρχές της Ουχάν κήρυξαν συναγερμό αλλά τα προβλήματα του Λι δεν τελείωσαν εδώ.

Στις 3 Ιανουαρίου κλήθηκε στην τοπική αστυνομία και του έγιναν συστάσεις για διασπορά ειδήσεων στο διαδίκτυο και για σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Ο Λι αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση στην οποία αναγνώριζε το παράπτωμά του και υποσχέθηκε να μην κάνει στο μέλλον παράνομες ενέργειες.

Φοβισμένος ο 34χρονος γιατρός πίστευε ότι θα συλληφθεί. Τελικά όμως τον άφησαν ελεύθερο μια ώρα αργότερα. Επέστρεψε στην δουλειά του και αισθανόταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έπρεπε να ακολουθήσει την κρατική γραμμή. Στις 10 Ιανουαρίου μετά την εξέταση ενός ασθενούς άρχισε να βήχει και την επόμενη ημέρα ανέβασε πυρετό. Μπήκε στο νοσοκομείο στις 12 Ιανουαρίου με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται και να εισάγεται στην εντατική όπου η αναπνοή του υποστηρίζεται μέχρι σήμερα από μάσκα οξυγόνου.

Την 1η Φεβρουαρίου διαγνώσθηκε με κοροναϊό

Από την αρχή οι κινεζικές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν την ροή των πληροφοριών σχετικά με τον κοροναϊό. Από την 1η Ιανουαρίου η αστυνομία της Ουχάν ανακοίνωσε ότι κινούνταν νομικά εναντίον 8 ανθρώπων που δημοσιοποίησαν φήμες στο ίντερνετ για μια ασθένεια που μοιάζει με την πνευμονία προκαλώντας αναστάτωση στον κόσμο.

Πηγή: Medicalland

.

2 Σχόλια προς “Έχασε την μάχη ο γιατρός που είχε προειδοποιήσει πρώτος για τον κοροναϊό – Προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα”

  1. Λοιπόν,,,διαβάζω τα αρθρα,,,διαλοζιζομαι,,,μου έρχεται αυθόρμητα να γράψω και ασυναίσθητα λεω του απατού μου ,,,»παλι μπινελίκια θα γράψεις» τσε σταματω,,,
    σήμερα ομως θα τα πω χεχεχεχεχε
    δεν θα βρίσω,δεν θα αυθαδιασω θα ειμαι κόυυυυλ
    παμε λοιπόν
    (γρφω απο μνήμης με την βοήθεια ενος δυνατού ρακοεφετειου,,,οποτες,,,σενιοροι και σενιορες μπορει να πέσω εξω λίγο στις ημερομηνίες)
    ο παγκόσμιος πληθυσμός εφθασε τελικά το 1 δις κάτοικοι στον πλανήτη καπου στο 1812 -18(ρακοεφετειο)
    ο παγκοσμιος πληθυσμός εγινε 2 δις τι αρχές του 1900 (1915 ),,,περίπου σε εκατό χρόνια
    έκτοτε και παρα τους πολέμους στατιστικά εως σήμερα ανα 15ετια περίπου αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός κατα ενα δις και ουσιαστικά καταλήγουμε σε ενα συμπέρασμα «πόσους χωρά αυτος ο πλανήτης,,,ετσι που γεννάν τα μουσλιμια ,οι Ινδοι και οι Κινέζοι σε λιγο δεν θα μας χωρά αυτος ο ερμος πλανήτης ,,,υπάρχει τοση τροφή (δικαια) για όλους»
    ,,,,
    παλαιότερα,,ο παγκόσμιος πλυθησμος ελεγχόταν απο τους πολέμους ,,,έφευγαν ψυχες μαζικά
    εκατσαν ομως τα «μεγάλα» μυαλα και σκέφτηκαν οτι ειναι πολυ πιο αποδοτικό και κερδοφόρο ο έλεγχος του πληθυσμού με την «ασθενεια»,,,διοτι,,,και ξεπαστρεύουν μπόλικο λαό (μείωση πληθυσμού ) και ειναι πολυ κερδοφόρο οικονομικά μιας και το θυμα πληρώνει οσοσ οσο για να σωθεί (τρελο κονόμι )
    η ίαση των ασθενειών εχουν βρεθεί σιγουρα και δεν το λέω εγω ως Γιώργος (σιγα τα λάχανα)το λεει η Βιολογία ,,απο την στιγμή που η επιστήμη εχει φτάσει στο σημείο να αποκωδικοποισει το ανθρωπινό DNA τοτε τα χέρια της ειναι λυμένα,,,τις ασθενεις τις παίζει στα δάχτυλα της,,απλα,,το κερδος ειναι τεράστιο και μοιραία για το ανθρώπινό ειδος ευημερούν τα μικροβια μιας και αποδίδουν και στον έλεγχο του πληθυσμού αλλα και στην κερδοφορία ,,,
    θα μου πεις «καλα ολοι οι γιατροι -βιολόγοι ειναι προδότες του ανθρώπου,,,ΟΧΙ,,απλά μποικοταρονται «τεχνηκα»
    Καπετανα τωρα μου ήρθε ,,,να βρίσω ??
    ,,,,
    μας δουλεύουν πατόκορφα,,,απ ακρη σε ακρη

    ,,
    ειναι το δόγμα » get born,get sik,,,,get death »
    οπως το ειπε ο αλλος ¨Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη»
    ,,,
    κοροναικος,ασθενεια των χοιρων -των πουλιων-των κατσικων-του κοάλα κλπ,,,τα πάντα όλα αρκει ο λαος να ψοφά και να πληρώνει αδρα εως οτου ανακαλύψουμε την ασθένεια που θα αντικαταστησει την επάρατο Αρη μου.
    ,,,
    θα βρισω,,,
    σταματώ

    • καλα αμα τα παρω,,,παω,,,
      ηθελα να γραψωγια τον ερμο τον γιατρο και παρασύρθηκα,,,
      εντέλει και με λιγα λογια σε συναρτηση με τα προλαλησαντά μου,,,
      ΑΠΟΡΙΑ (δηθεν),,,Υπήρχε καμια πιθανότητα να επιβιώσει ο γιατρος Χαλάστρας Λι Γενλιαγκ
      οι υπολοιποι 7 ειναι μαλλον «σταντ μπάι» για την φόλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: