Ο Βαρθολομαίος και οι παγκόσμιοι στόχοι του ΟΗΕ για έναν ενωμένο κόσμο.
Posted by Φαίη στο 27 Μαΐου, 2018
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετέχει στο Βατικανό στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το ίδρυμα Centesimus Annus. O κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του «η Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό», αναφέρθηκε σήμερα, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, σε κύρια προβλήματα αλλά και ανάγκες της εποχής μας.
«Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση η οποία συνδέεται με την διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και τις συνέπειές της, με το ότι ο πολιτισμός παραδόθηκε στην οικονομία, με την αύξηση της φτώχειας, την ασιτία και την ελλιπή διατροφή, και την τραγωδία των μαζικών μεταναστεύσεων», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε στην «θεοποίηση του κέρδους», στη σύνδεση της αξιοπρέπειας με την κτήση και στην υποβάθμιση του ανθρώπου σε «homo economicus».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ζητήματα της οικολογίας. «Το οικολογικό πρόβλημα είναι στενά συνδεδεμένο με την οικονομική ανάπτυξη», από την στιγμή που «ο ακραίος οικονομικισμός προκαλεί τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά προβλήματα», ανέφερε. Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, «μια οικονομία η οποία αποσυνδέεται από τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, οδηγεί αναπόφευκτα στην εκμετάλλευση της φύσης και στην καταστροφή του περιβάλλοντος».
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι «η γρήγορη πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μαζί με τις ευεργετικές της συνέπειες, οδηγεί και σε αποτελέσματα που δεν προάγουν την αλληλεγγύη». «Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας. Συνεχίζουμε να παράγουμε τρομερά όπλα μαζικής καταστροφής, κινδυνεύοντας να φτάσουμε σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο», ανέφερε. Επίσης, υποστήριξε ότι, στις ημέρες μας «η συζήτηση περί «μετά-θρησκευτικής εποχής», έχει αντικατασταθεί από εκείνη περί μιας «μετά-κοσμικής περιόδου», στην οποία η θρησκεία διεκδικεί και παίζει έναν δημόσιο ρόλο, και συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπινου γένους».
Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με τον οποίο συνδέονται με σχέση ειλικρινούς, αδελφικής φιλίας και μια κοινή προσέγγιση σε ότι αφορά τον ρόλο και το βάρος του Χριστιανισμού στην σημερινή κοινωνία.
[Η είδηση από την Κατάνυξη]
***
Το τραγούδι λέει, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ (ή ο Μήτσος) ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΣ….
ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ο Βαρθολομαίος, ο υποτιθέμενος «ποιμένας» της Εκκλησίας του Χριστού που ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ θέλει και ΚΟΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ με τον πάπα, ΚΑΛΥΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ «ΒΙΩΣΙΜΗ/ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Η δε ομιλία του έχει αρκετές ομοιότητες με την ομιλία της Ελισάβετ Προδρόμου στο Σικάγο.
ΠΟΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΌΣ; ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΟΗΕς ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ο Βαρθολομαίος ονομάζει «μετα-κοσμική περίοδο» την ανάμειξη της Εκκλησίας του Χριστού με το κοσμικό πνεύμα. Αυτό το ονομάζει «μετα-κοσμική περίοδο». Πριν λίγες ημέρες στο οικουμενιστικό συνέδριο στο ΑΠΘ το ίδιο μας είπε, μας κατηγορούν λέει για «ακοσμικήν πνευματικότητα». Μόνος του τα λέει, μόνος του τα απαντάει. Πάει σου λέει η θρησκευτική εποχή, τέλειωσε, τώρα συζητάμε για την «μετα-θρησκευτική εποχή» που έγινε «μετά-κοσμική περίοδος» γιατί μπαίνουμε κι εμείς στο κοσμικό παιχνίδι. Τα λέει ανοιχτά αυτά, δεν ντρέπεται και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ επίσκοπος δεν τον βάζει στη θέση του.
Ο οικουμενισμός διασύρει την Ορθοδοξία στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης για μία νέα παγκόσμια ατζέντα, μαζί με τις ακριβοπληρωμένες περσόνες του κόσμου. ΕΝΑΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;;
Ο ΟΗΕ εγκαινίασε τους «παγκόσμιους στόχους» – ένα προσχέδιο για έναν ενωμένο κόσμο
Φαίη said
Κοιμηθείτε, κοιμηθείτε, ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ…………………..
romanos romanos said
Δεν είναι μόνο ο ΟΗΕ, τα πιόνια έχουν τοποθετηθεί από καιρό Τη δυναμική της Νέας Τάξης θα τη δούμε στην Ιταλία. Την προηγούμενη φορά γκρέμισαν τον πανίσχυρο Μπερλουσκόνι σαν τραπουλόχαρτο. Τώρα έχουν να κάνουν με συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα τον Μπερλουσκόνι να βοηθάει