ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

  • Ἡ Ἱστορία,ΔΕΝ ἀλλάζει !

  • Ἡ Μακεδονία εἶναι Ε Λ Λ Α Δ Α

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Kατηγορίες

  • Υπέρ της ζωής, κατά των εκτρώσεων

  • ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

  • Η ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  • Ἀπό τήν Φλωρεντία,στήν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  • ΜΕΤΑΜΟΥΣΕΙΟΝ – Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»

  • Μαθαίνουμε…

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

  • ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ

  • ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΗΛΙΟΥ»

  • ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ (Δ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ)

  • ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΣΥΧΙΟΥ

  • ΛΕΞΙΚΟΝ «LIDDEL-SCOTT»

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

  • 324 – 1453

  • ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

  • 1 8 2 1

  • Ἀπομνημονεύματα Ἡρώων τοῦ 1821

  • Ὁ ΕΛΛΗΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τοῦ…

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (1904-8)

  • ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ’12- ’13

  • ΤΟ ΠΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ

  • Α’ ΠΠ (1914-18)

  • Μ.ΑΣΙΑ (1919-22)

  • O X I (1940-41)

  • ΙΩΑΝ.ΜΕΤΑΞΑΣ

  • ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ (9-24 Μαρ.1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (1941)

  • Β’ ΠΠ (1 9 4 1 – 4)

  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ/Κ «ΓΕΩΡ. ΑΒΕΡΩΦ»

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  • ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

  • ΕΓΕΡΤΗΡΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

  • Πρόσφατα σχόλια

    Ελένη Στάϊκου, μιά η… στη Ελένη Στάϊκου, μιά ηρωίδα της…
    Η κυρά της Ρω (Δέσπο… στη Η κυρά της Ρω: Η ιστορία της γ…
    Μέλια στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Konstantinos Malafan… στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Μέλια στη Αβέρωφ: Έντεκα χρόνια στη θάλα…
  • Ὁ Γκρεμιστής Κωστῆ Παλαμᾶ

  • Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΣΗΜΑ 3 Δεκ.1912

  • ΟΡΚΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

  • ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

  • ——————————

  • ΦΟΡΕΣΙΕΣ καί ΑΡΜΑΤΑ τοῦ ’21

  • Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ (1838)

  • ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (1974) …ἡ ταινία

  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ

  • Μία ἀνοικτή πληγή Μνήμης 1914-23

  • Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

  • ——————————

  • Ζημίαι τῶν ἀρχαιοτήτων έκ τοῦ πολέμου καί τῶν στρατευμάτων κατοχῆς (1946)

  • Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

  • ΘΑ ΑΝΟΙΞΗι Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ;

  • ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

  • 1944-49

  • ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ

  • ΣΕΜΝΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΔΙΟΛΚΟΣ,ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ

  • ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

  • M.K.I.E.

  • Γιά ἀποπληρωμή ἐξωτ.χρεῶν,μόνο…

  • Ἡ ἔξοδός μας,εἶναι ἡ Κ_ _ _ά _α τους !

  • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ…

  • INSIDE JOB

Ο νο 1 εσωτερικός αντίπαλος μιάς Εθνικής κυβερνήσεως – αναφορά σε μιά πολιτική συζήτηση.

Posted by Πετροβούβαλος στο 31 Μαρτίου, 2015

ktdskka«Σας ζητώ να με κρίνετε από το ποιούς έκανα εχθρούς μου»
Franklin D. Roosevelt

.

Η προσήλωση του συνόλου των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων προς τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», καταδεικνύει μία ανιστόρητη και Εθνικά αυτοκαταστροφική εμμονή: Το ευρωπαϊκό αρχιτεκτόνημα είναι καταφανώς δομημένο κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αναπτύσσονται με θεσμικούς τρόπους κάποια συγκεκριμένα κράτη εις βάρος κάποιων άλλων.

Συγχρόνως, οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσεως, οι επικεφαλείς των διεθνών τοκογλυφικών κεφαλαίων, απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και μετατρέπονται, επίσης με θεσμικούς τρόπους, στον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού που βρίσκεται καλά κρυμμένος πίσω από τον υστερικό θόρυβο των ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων, τις καινοφανείς και συγκινητικές «επιθέσεις φιλίας» της γερμανικής τηλεοράσεως και τις εγγυήσεις των «δανειστών» ευρωπαϊκών κρατών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το άμεσο περιβάλλον των συγκρούσεων που μας αφορά είναι πανευρωπαϊκό κι έχει τεράστιες παγκόσμιες επιδράσεις, αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για καμία «ευρωκεντρική» κυβέρνηση και καμία «ευρωκεντρική» ρητορική. Η Ελλάδα εννοείται αποκλειστικά ως Έθνος – κράτος, ακριβώς όπως και η Γερμανία. Και ως τέτοιο Έθνος – κράτος βρίσκεται  υπό οικονομική κατοχή που συγκρίνεται (με παγκοίνως αποδεκτούς οικονομικούς όρους) με στρατιωτική κατοχή σε καιρό πολέμου.

Η λύση κάθε ιστορικής κρίσεως υπήρξε πάντα αντικείμενο της πολιτικής. Γι αυτό τον λόγο η μοναδική οπτική γωνία υπό την οποία μπορεί να αναγνωσθεί και να επιχειρηθεί η ανάσχεση της καταστροφής είναι αυστηρά πολιτική. Υπό αυτή δε την οπτική γωνία, το παρόν πολιτικό πλαίσιο δείχνει απελπιστικό και απελπιστικά συνδεδεμένο (σε επίπεδο όχι μόνο πρακτικών, αλλά και προσώπων) με το πολιτικό πλαίσιο που μας οδήγησε στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του 2010. Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι το διαφαινόμενο αδιέξοδο για το πολιτικό παρόν και μέλλον του Έθνους. Πολλές οι διαπιστώσεις, ανύπαρκτες οι προτάσεις και λανθασμένη η στόχευση (αν και όπου υπάρχει στόχευση, γιατί συνήθως ΔΕΝ υπάρχει). Συγχρόνως αποδεικνύεται ξανα και ξανά στην μαρτυρική μας Πατρίδα, πως οι εγχώριοι συνεργάτες κάθε κατακτητή αυξάνουν τα πλεονεκτήματά του σε πολλά επίπεδα.

Η «κρίση των θεσμών» στην Πατρίδα μας είναι διαπιστωμένη εδώ και πολλά χρόνια, καθώς όμως εξελίσσεται η οικονομική κρίση, οξύνεται η κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, των κρατικών μηχανισμών, των πολιτικών κομμάτων, της κρατικής Παιδείας, του κρατικού συνδικαλισμού κλπ. Η κριτική αυτή είναι στην πραγματικότητα αποπροσανατολιστική, επειδή είναι μονομερής και κατευθυνόμενη, όπως κατευθυνόμενοι είναι και οι θεσμοί. Η οικονομική απελπισία διοχετεύεται έντεχνα από τα ιδιωτικά προπαγανδιστικά μέσα εναντίον του πολιτικού συστήματος και των κρατικών πρακτικών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον προστάτη του πρώτου και οφελούμενο από τις δεύτερες, δλδ. το παρασιτικό ιδιωτικό οικονομικό σύστημα που ελέγχει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και διαμορφώνει την «κοινή γνώμη» και την κοινή αποβλάκωση.

Ως εκ των άνω, προκύπτει αβίαστα η άμεση πολιτική ιεράρχηση της (ακόμη ιδανικής) Εθνικής πολιτικής αντιδράσεως. Οι άμεσες γενικές προτεραιότητες είναι δύο και η επιδίωξή τους οφείλεται είναι χρονικά παράλληλη:

1. Εφαρμογή γεωστρατηγικού και οικονομικού σχεδίου Εθνικής απεξαρτήσεως από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

2. Εξουδετέρωση των εσωτερικών παραγόντων και οργανωμένων συμφερόντων που θα αντισταθούν στην Εθνική μας απεξάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση, ένα σοβαρό σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής οφείλει να επικεντρώνεται συγχρόνως στις εξωτερικές απειλές και στους εσωτερικούς κινδύνους. Οι πρώτες είναι ζήτημα κατ΄ εξοχήν στρατιωτικό/διπλωματικό, οι δεύτεροι κατ’ εξοχήν νομικό. Ενδεικτικά, κι εφ΄ όσον συμφωνηθεί πως η πρώτη εσωτερική προτεραιότητα μιάς Εθνικής κυβερνήσεως οφείλει να είναι η εξουδετέρωση του αποπροσανατολισμού του λαού και η προβολή των πραγματικών μας Εθνικών αιτημάτων, το ερώτημα για τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σπέρνουν τον οικονομικό τρόμο, την πολιτική σύγχιση και τα πανάθλια προτάγματα της «παγκοσμιοποίησης» δεν είναι το ΕΑΝ μπορούν να εξουδετερωθούν, αλλά το ΠΩΣ θα εξουδετερωθούν και ακριβέστερα πως θα εξουδετερωθούν ΤΑΧΙΣΤΑ.

Ξεκαθαρίζω πως κατά την ταπεινή άποψή μου (και τα κυβερνητικά πεπραγμένα της 5ετίας 2004 – 2009), η ιστορία με τα προεκλογικά τσιτάτα του Κώστα Καραμανλή για τους «νταβατζήδες» που του προσέδωσαν ανυπολόγιστη αρχική πολιτική ισχύ, δεν είναι ένδειξη για το πόσο «σκληρά καρύδια» είναι τα συμφέροντα στα οποία εναντιώθηκε. Είναι ΣΑΦΗΣ ένδειξη πως στην πραγματικότητα ποτέ του δεν τους εναντιώθηκε, όχι επειδή δεν μπορούσε αλλά επειδή δεν ήθελε. Η προσωπική αναφορά βεβαίως, είναι κάπως άδικη, καθώς ο Κώστας Καραμανλής «απλώς προήδρευε» ενός πολιτικού συστήματος απρόθυμου για εσωτερικές ρήξεις – πως να βλάψει κάποιος τους «συνεταίρους του στο έγκλημα» και μάλιστα όταν εκείνοι είναι τα πραγματικά αφεντικά της «συμμορίας»;

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το πολιτικό σύστημα του οποίου ηγείται ο «με βαράνε τα συμφέροντα» Αλέξης Τσίπρας. Η παρούσα κυβέρνηση μετρά 2 μήνες εξουσίας και οι υπερ – χρεωμένοι και παράνομοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν, παράλληλα με την απρόσκοπτη είσπραξη διοδίων στο μη – κατασκευασμένο οδικό δίκτυο, τη σταθερότητα της τιμής των καυσίμων παρά την καταβαράθρωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, την απρόσκοπτη διοίκηση των τραπεζών από τα ίδια πρόσωπα που τις κατέστρεψαν κλπ. Και σ’ αυτούς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκατινιάζονται ολημερίς κι ολονυκτίς αμέτρητο πλήθος κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της συγκυβέρνησεως με τα φιλαράκια τους της αντιπολιτεύσεως.

Η ανάγκη Εθνικής πολιτικής αντιδράσεως είναι απολύτως επιτακτική, αρχής γενομένης από την αληθινή ενημέρωση και την προβολή των αληθινών Εθνικών απαιτήσεων. Υπό αυτό το σκεπτικό, τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και οποιοσδήποτε προβάλλεται από αυτά οφείλεται να αγνοηθούν επιδεικτικά εώς ότου εξουδετερωθούν οριστικά.

Πετροβούβαλος/Αβέρωφ

.

5 Σχόλια προς “Ο νο 1 εσωτερικός αντίπαλος μιάς Εθνικής κυβερνήσεως – αναφορά σε μιά πολιτική συζήτηση.”

  1. Φαίη said

    Ο λαός κοιμάται Πέτρο.
    Ο λαός δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του.
    Ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι κάνουμε εδώ μέσα ειλικρινά.
    Ο χρόνος τελειώνει.

    • Πετροβούβαλος said

      Αντιδρούμε σε κάτι βουλευτάκους που συναγελάζονται με χατζηλουλουκες και άλλαι δημοκρατικαί δυνάμεις. Αυτό μπορούμε (προς το παρόν), αυτό κάνουμε.

  2. Τάκης said

    Υπάρχουν δύο (χονδρικά) τρόποι να διοικηθή μια χώρα.
    Στον ένα, ο τρόπος επικοινωνίας με τον λαό και τα πραγματικά συμφέροντά του απαιτούν την αποδέσμευση των μμε από οικονομικά κέντρα (conditio sine qua non).
    Μιλάμε για τον δημοκρατικό τρόπο, για αυτόν που οι πολίτες είναι πληροφορημένοι για τα πάντα και συναποφασίζουν προς τα που θα στρίψει η λαγουδέρα.
    Είναι η πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος, δηλ η άνευ όρων και ορίων πληροφόρηση, προκειμένου ο λαός να καταστή συνυπεύθυνος με την κυβέρνησή του.
    «Και εάν ο λαός κάνει το λάθος;».
    Επειδή ο λαός μπορεί να κάνει και λάθη -ιδίως σε πεδία λειτουργίας εξωτερικών συστημάτων που δεν είναι ευθέως αναγνώσιμα, ούτε αναστρέψιμα όπως τα οικονομικά- η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να είναι, αγομένη και φερομένη, αποκλειστικής αρμοδιότητας μιας και μόνον κυβέρνησης.
    Τα σοβαρά κράτη έχουν σχέδια και υποσχέδια προσυμφωνημένα διά πάσαν νόσον και διεθνή μακακίαν.
    Απαιτείται άλλο όργανο, θεσμικό, στα όρια του… βαθέος κράτους, που φυσικά ΔΕΝ είναι παρακράτος.
    Στο «βαθύ κράτος» επιβάλλεται να συμμετέχουν όλα τα ρεύματα, κατά την αναλογικήν των δύναμιν, συμφωνούντα στα μίνιμα που προσδιορίζουν αυτό που λέγεται εθνική ενότητα και συμφέρον.
    Και εάν δεν προκύπτουν τα μίνιμα που συνιστούν το απαραίτητο υπαρξιακό σώμα της εθνικής ενότητας;
    Το μοντέλο οφείλει να περιλαμβάνει το σύστημα των ομοκέντρων κύκλων που θα λειτουργούν όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, προκειμένου η ένδειξη πάντα να είναι ασφαλής.

    Καλημέρα Πέτρο, εκκινείς με το εκ των ων ουκ άνευ!

    • Πετροβούβαλος said

      Ορθά το επεικτείνεις, όμως το «εκ των ων ουκ άνευ» δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Το άρθρο είναι συνέχεια μιάς συζήτησης με φίλο νομικό που αναρωτιώταν αν υπάρχει νομικός τρόπος να κλείσουν τα κανάλια. Τρόπος υπάρχει, αφορά σε κλείσιμο εντός 12 ωρών, είναι πειστικός νομικά και ως τέτοιος είναι απολύτως αδιάφορο το εάν είναι πραγματικά νόμιμος. Άλλωστε τους νόμους τους εχουν φτιάξει πάκηδες.

      Καλημέρα Τάκη.

  3. […] Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: