Μαρίν Λε Πεν: Η Ουάσινγκτον Επιχειρεί να Ξεκινήσει Πόλεμο στην Ευρώπη
Posted by Φαίη στο 12 Φεβρουαρίου, 2015

thesundaytimes.co.uk
Η ηγέτης του δεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National) στη Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν, αποκάλεσε τις Βρυξέλλες «λακέδες των Αμερικανών» στο θέμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην Ουκρανία. Κατηγόρησε επίσης την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να ξεκινήσει έναν «πόλεμο στην Ευρώπη» και να επεκτείνει το ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η κρίση στην Ουκρανία οφείλεται στην ΕΕ» – Μαρίν Λε Πεν της Γαλλίας
«Οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν τη σοφία να αρνηθούν να είναι εξαρτώμενες στις θέσεις των ΗΠΑ όσον αφορά την Ουκρανία», είπε την Κυριακή η Λε Πεν σε Γάλλους δημοσιογράφους.
«Όσον αφορά την Ουκρανία συμπεριφερόμαστε σαν λακέδες των Αμερικανών», είπε, ενώ προειδοποίησε ότι «ο στόχος των Αμερικανών είναι να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη για να ωθήσουν το ΝΑΤΟ στα Ρωσσικά σύνορα.»
Συνέχισε κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι κλείνουν το μάτι στους «βομβαρδισμούς αμάχων» από την Ουκρανική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι τόσο εκείνοι στην Κριμαία όσο και στην Ανατολική Ουκρανία πιστεύουν ότι η χώρα θα πρέπει να ομοσπονδιοποιηθεί.
Η Λε Πεν έχει επικρίνει επανειλημμένως την ΕΕ για την πολιτική της στο θέμα της Ουκρανίας και την θεωρούμενη απουσία της ανεξαρτησίας της από την Ουάσινγκτον.
Τον Σεπτέμβριο δήλωσε στη Le Monde ότι η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία «οφείλεται εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες είχαν «εκβιάσει τη χώρα να επιλέξει ανάμεσα στην Ευρώπη και στη Ρωσσία».
Τον Ιούνιο παρομοίως είχε δηλώσει στην Sophie Shevardnadze του RT ότι «δεν υπάρχουν πια ανεξάρτητα κράτη στην Ευρώπη», λέγοντας ότι τα τελευταία έτη πολλά από τα λάθη της εξωτερικής τους πολιτικής έγιναν «υπό την επιρροή της Ουάσιγκτον.»
Στις δηλώσεις της επανέλαβε τα λόγια του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος την Κυριακή είπε στη δημόσια τηλεόραση France 5 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να «εξαπολύσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη ο οποίος θα καταλήξει σε καταστροφή». Πρόσθεσε ότι μόλις θα ξέσπασει ένας πόλεμος, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να αποστασιοποιηθούν από αυτόν.
«Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος λόγω [της] Ουκρανικής διαμάχης είναι απολύτως ανεπιθύμητος. Και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να γίνει», δήλωσε.
Ο Φιγιόν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πάσχουν από «τύφλωση» και από μια υπεραπλουστευμένη προσέγγιση της πραγματικότητας, στην οποία προσπαθούν συνεχώς να «λύσουν όλα τα προβλήματα με τη βία».
Δήλωσε επιπλέον ότι η Ουάσινγκτον πάντα προσπαθούσε να αναγκάσει τους άλλους να ενταχθούν στο δικό της στρατόπεδο, μια λανθασμένη προσέγγιση δεδομένου ότι μια χώρα όπως η Ουκρανία έχει δεσμούς με την Ευρώπη αλλά και με τη Ρωσσία.

Φρανσουά Φιγιόν (Reuters / Philippe Wojazer)
«Οι Αμερικανοί έχουν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και σήμερα έχουν απλά χάσει την αξιοπιστία τους», δήλωσε ο Φιγιόν.
Πρόσθεσε επίσης ότι η προσπάθεια να τιμωρηθεί η Ρωσσία με κυρώσεις είναι σα να επιχειρεί κάποιος να φοβίσει μία αρκούδα με ένα τσίμπημα. Επαίνεσε επίσης τις πρόσφατες προσπάθειες του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολλάντ και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξουν διάλογο με τη Μόσχα.
«Η Δύση σήμερα προσπαθεί να φανταστεί τη Ρωσσία ως απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σκόπιμα ξεχνά ότι η Ρωσσία είναι μια μεγάλη και πραγματικά σημαντική χώρα, για να μην αναφέρω ότι είναι και πυρηνική δύναμη», δήλωσε.
«Η ταπείνωση της Ρωσσίας είναι απλά απαράδεκτη.»
Επίσης το Σάββατο, ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η Ευρώπη αποτελεί μέρος «ενός κοινού πολιτισμού με τη Ρωσσία», λέγοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μία σύγκρουση στην ήπειρο.
«Τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Ρώσσων δεν συμπίπτουν με αυτά της Ευρώπης και της Ρωσσίας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν επιθυμούμε την αναβίωση ενός Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στην Ευρώπη και στη Ρωσσία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαρκοζί: Η Κριμαία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την ένωσή της με τη Ρωσσία
###
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
Φαίη said
Η ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος, πιστεύω, βρίσκεται σε ένα διαφορετικό πεδίο αλλά έχει βαθύτατη σχέση. Πρέπει να ξεκινήσει από το κάθε εθνοκράτος ξεχωριστά. Να ξεβρωμίσει από τους υποστηρικτές του Μαμωνά, δεξιούς ή αριστερούς δεν έχει καμία διαφορά, τους δούλους της υπερεθνικής ελίτ όπως την ονομάζει ο Τάκης Φωτόπουλος. Έχει πήξει η ευρώπη από δαύτους και μας έχουν κάνει ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ την ιδέα της ευρώπης έτσι όπως την έχουν καταντήσει. Απρόσωπη, άοσμη, άχρωμη, απολίτιστη.
Από τη μία λες, ναι η ευρώπη οφείλει να οθρώσει ανάστημα απέναντι στους αμερικανούς.
Από την άλλη βλέπεις τούτη την ευρώπη των γερμανών και λες, να πάει στον αγύριστο και παραπέρα.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν… δεν έχω χρόνο.
Πετροβούβαλος said
Σωστή! Σε κάθε περίπτωση πάντως, προέχει η διάλυση της ευρώπης, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή. Μετά βλέπουμε…
Φαίη said
Ξέρεις τι με νευριάζει;
Προσπαθούν να κουκουλώσουν τη βρωμιά και τη σήψη της ευρώπης με μία ολοκληρωτική πολιτική ένωση. Σου λένε, να πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Εφαρμόζουν την γνωστή μέθοδο: «λύση» στο «πρόβλημα» που εμείς δημιουργήσαμε. Πάνε να το λύσουν με ακόμα χειρότερη «λύση».
Μία πολιτική ένωση σερνόμενη από οικονομικά συμφέροντα, και που; στη μήτρα του πολιτισμού, είναι η μεγαλύτερη ΞΕΥΤΙΛΟΞΕΥΤΙΛΑ.
Χθες πλακώθηκα πολύ άγρια με δικό μου άνθρωπο για αυτό ακριβώς το θέμα.
Πετροβούβαλος said
Συμβουλεύω δουλεμα σε ψιλό γαζί αντί για πλάκωμα. Είναι αποτελεσματικότερο και «οικονομικότερο».
Kαι πιό σοβαρά: Λογικά η Λεπέν ως ηγέτης της Γαλλίας έχει συμφέρον να επαναρυθμίσει τον Γαλλο – Γερμανικό άξονα. Άρα, μάλλον δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από Γαλλία μεριά.
Φαίη said
Ίδωμεν,
Πάντως, χθες άκουσα ότι οι αμερικανοί ετοιμάζουν δικό τους άνθρωπο να διαδεχθεί τον σαρκοζί.
Έχει γράψει άρθρο και ζητά να διαγραφούν 100 δις του χρέους της Ελλάδος. Αμφισβητεί ανοιχτά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την γνωστή τρόϊκα. Και δεν εννοεί λέξη από αυτά που λέει απλά θέλει να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Θέλει να ανοίξει εξολοκλήρου η ευρωπαϊκή αγορά στους αμερικανούς.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα. Ο προσανατολισμός της ευρώπης είναι εντελώς λανθασμένος και εκτεθειμένος στις βολές των αμερικανών.
Πετροβούβαλος said
Προφανώς!
foteini4 said
Θέλει χρόνο αλλά έχει πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία μέσα, όσοι θέλουν ας το διαβάσουν http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html
faethon said
α) Αν κρίνω από τα κείμενα του ο Παναγιώτης Τραϊανού δεν πρέπει να κατάγεται από την Σπάρτη…
β) Η ανάρτηση του κ. Τραϊανού (Το μεγάλο «φινάλε») άμα την κατεβάσεις σε μορφή pdf είναι 80 σελίδες παρακαλώ.
(Σημ. Τη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν την διάβασα (και ούτε πρόκειται) αλλά έχω διαβάσει 4-5 το πολύ αναρτήσεις του παλιά.)
Λοιπόν 80 σελίδες για να μας πει τι? Τι που δεν θα μπορούσε να μας το πει σε 40 (50%), ή σε 10 σελίδες και που οι 10 είναι πάρα πολύ.. Μιλάμε για σεντόνι όχι για ανάρτηση και όλες οι αναρτήσεις του είναι σεντονάκια.
Όταν ο κ. Τραϊανού γνωρίζει όχι ότι ο χρόνος είναι χρήμα (τι είναι αυτό?) αλλά ότι δεν υπάρχει χρόνος ούτε να @@@@@ ζητάει να κάτσεις να διαβάσεις ένα σεντόνι?. Να γνωρίζεις ότι περιέχει πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία μέσα, 100% αλήθειες το σεντόνι αυτό , καταρχήν το μέγεθος του και μόνο αποτρέπει τον κόσμο (αναγνώστη) για να κάτσει να το διαβάσει και να “φωτιστεί”. Γιατί το κάνεις?. Άγνοια? Όχι. Έλλειψη ικανότητας? Δεν νομίζω. Το γνωρίζει αλλά αδιαφορεί γιατί απευθύνεται που? στην ελίτ?
Προσωπικά κάτι δεν μου κολλάει καλά. Οι μεγάλες αναρτήσεις (μέσω pc) τύπου Τραϊανού (δεν μιλάμε για βιβλία) συνήθως το μόνο που προκαλούν είναι σύγχυση, διαβάζονται στα πεταχτά (γρήγορα), συν ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάποιον να πει 99 αλήθειες (στο καλύτερο του) για να περάσει “αθόρυβα” το 1 ψέμα.
Ο Παναγιώτης Τραϊανού νομίζω έχει κόλλημα με τον Άρη Βελουχιώτη (νομίζω και κάποια σχέση) που αυτό μας (μου) λέει κάτι για το άτομό του, αλλά οι αναρτήσεις του σίγουρα δεν προορίζονται να διαβαστούν από το προλεταριάτο (λόγο μεγέθους/χρόνου και που φαίνεται να του είναι παντελώς αδιάφορο αυτό). Τέλος, όσο αφορά τις εκλογές τι μας λέει: “Η αποχή είναι πολιτική πράξη ” , “Αν είναι λάθος (η αποχή), γιατί την φοβάται τόσο πολύ η εξουσία;”.
Προτείνει αποχή ο Τραϊανού, που τυχαίνει να βολεύει το σύστημα, και όχι μόνο αυτό αλλά κάνει και το άσπρο μαύρο λέγοντας σου ότι την αποχή την φοβάται η εξουσία. Αυτή είναι η πολιτική του πρόταση μέσα από τα τόσα σεντόνια που έχει γράψει για την αφύπνιση του προλεταριάτου. Πάλι καλά που δεν προτείνει να πάρουμε και τα όπλα.
υ.γ1.
Του είχα γράψει κάποτε ένα σχόλιο σε μία ανάρτηση του και το οποίο τελικά μου το έκοψε. Κατά τα άλλα έχει πρόβλημα με το σταλινικό κκε…
Όταν κάποιος σου “κόβει” σχόλιο το οποίο δεν είναι υβριστικό, αυτό για μένα είναι ένα κριτήριο για να δω κάποιος τι ρόλο βαράει. Ένα άλλο κριτήριο (για μένα) είναι το τι προτείνεις/πιά είναι η πολιτική του πρόταση, όπως και το θέμα της αποχής (και λευκού-άκυρου) στις εκλογές (αν είναι υπέρ). Αυτά για να δω αν είναι συστημικός.
υ.γ2.
Ο χρόνος που θα ξόδευα για να διαβάσω μόνο αυτή την συγκεκριμένη ανάρτηση ισοδυναμεί π.χ. με πόσες αναρτήσεις της Φαίη άραγε? (δεν το λέω αυτό από κολακεία). Νομίζω πως μιλάμε για περίπου 20 αναρτήσεις ή και παραπάνω, υπολογίζοντας και αναρτήσεις τύπου “Ποσοτική Χαλάρωση: Το Χάπι Της Οικονομικής Αυτοκτονίας” που θέλουν το χρόνο τους για να εμπεδώσεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Θέλει και ερώτημα τι είναι πιο καλύτερο και ωφελιμότερο για μένα? (και νομίζω για τον καθένα). Μιλάω πάντα για αναρτήσεις και όχι για βιβλία και με δεδομένο αυτά που ανέφερα πιο πάνω.
Τέλος, μου αρέσει που σε κάθε ανάρτηση ο Παναγιώτης Τραϊανού έχει το “Διαδώστε το!” , φαντάζομαι όχι μέσω e-mail γιατί εκεί μπορούμε να έχουμε κανένα ατύχημα.
foteini4 said
Προσωπικά τον Τραϊανού τον διαβάζω καθαρά εγκυκλοπαιδικά, πάντα είχα την εντύπωση ότι απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό με στόχο να ανοίξει τα μάτια τους και να δουν καθαρότερα το τι συμβαίνει στο παγκόσμιο σκηνικό. Βέβαια θα μου πείτε και με το δίκιο σας είναι σωστά όσα λέει; θα συμφωνήσω ότι επειδή είναι σεντόνια οι αναρτήσεις του, πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο και κάπου το χάνεις, σου παραθέτει ό,τι θέλει όπως τα θέλει. Θέλω να πιστεύω ότι είναι αντι-νεοταξίτης (αν και τελευταία μου έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι υπέρ της ΕΕ και πιστεύει ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να την αλλάξουμε από το λάθος δρόμο που έχει πάρει).
Δε θα διαφωνήσω στα παραπάνω, δεν έχω λόγο να το κάνω μιας και δεν (υπο)στηρίζω τον Τραϊανού σε καμμία περίπτωση και ειλικρινά δε γνώριζα ποια πολιτική άποψη προτείνει (λευκό ή άκυρο) και ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Είμαι μικρή ακόμα, θα μάθω πού θα πάει. Το καλό είναι ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση οι μάσκες πέφτουν, ακόμα και όσων θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό τους ρόλο, και όλα βγαίνουν στο φως.
Περί του χρόνου και της αξίας… ένα έχω να πω…μια καραμέλα δεν έχει κεράσει ακόμα η Φαίη και δεν κοστίζει τπτ βρε αδελφέ! (Καμμία κολακεία για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι)
Την καλημέρα μου σε όλους.
Μέλια said
Εγώ τον Τραϊανού δεν τον διαβάζω ούτε εγκυκλοπαιδικά εδώ και πολύ καιρό. Προσπάθησα κάποτε να διαβάσω κάποια άρθρα του και όταν τέλειωσα την ανάγνωση είχα πονοκέφαλο και έβλεπα μυγάκια.
Άσε που δεν μου αρέσει να με κατευθύνουν μέσω σεντονιών.
Προτιμώ να αγοράσω ένα βιβλίο (όχι του κυρίου Τραϊανού) να το διαβάσω και να το ευχαριστηθώ.
Όσο για το ιστολόγιό του, όσοι δεν είναι της ίδιας «παρέας» κόβονται.
Οι επιλογές των άρθρων της Φαίης είναι μπροστά… πολλά έτη φωτός!!!
Κι εδώ κολλάει το «διαδώστε το!!!»
Καλημέρα Φωτεινή.
foteini4 said
Έτσι ακριβώς όπως τα λες! Και έχει να πέσει…διάδοση! Καλά να είμαστε!
Φαίη said
Καλύτερα να σε φάει κόρακας λέει παρά κόλακας ..
Φωτεινή, εγώ τον διαβάζω που και που τον Τραϊανού αλλά έχω καταλάβει ότι αν δεν τον δεις μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα για να παίρνεις μόνο αυτά που χρειάζονται , κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς. Το συγκεκριμένο άρθρο το είχα διαβάσει και καλώς το έβαλες διότι πέφτει μέσα σε αρκετά θέματα μόνο που το δημοσίευσε ΜΕΤΑ τις εκλογές. Πριν τις εκλογές προπαγάνδιζε υπέρ του σύριζα χωρίς να παρουσιάζει και αυτήν την πλευρά. Μυστήριος ο Τραϊανού. Το ίδιο είχε κάνει και με την Χρυσή Αυγή πριν τις εκλογές. Την προμοτάρισε και μετά άλλαξε σταδιακά στάση. χμμμμμμ…..
Πάντως, στην περίπτωσή του, οι καραμελίτσες δεν φτάνουν. Μάλλον ένα ταψί γαλακτομπούρικο κάνει τη δουλειά και κανά δυό γαβάθες καφέ. Ευχαρίστως να σου δώσω καραμελίτσες αν συναντηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Στον Γιώργο έδωσα ένα σακουλάκι για να μην μου κλαίγεται.
Μέλια, τα παραλές .. Εσύ ειδικά έχεις φτύσει αίμα εδώ μέσα ..
Φεύγω γιατί με περιμένουν δουλειές 😯
faethon said
Οι ταμπέλες ή τα πρόσημα είναι από άλλη εποχή. Στην εποχή μας υπάρχει η ταμπέλα/κόμμα/το πρόσημο νεοταξίτης ή αντι-νεοταξίτης, με ότι αυτό σημαίνει….
Το είδαμε και στην Ουκρανία αυτό. Είδαμε το ρόλο που διαδραμάτησε (αποστολή) ο δεξιός τομέας/δεξιοί/εθνικιστές/φασίστες-νεοναζοί , όπως και να τους πείς. Είδαμε για ποιούς εργάζονται. Η κερκόπορτα είναι διπλή. Έχει «αριστερό» και «δεξιό-πατριωτικό» φύλλο… και φυσικά έχει και θρησκευτικό μανδύα όταν π.χ. βλέπεις τον Αρχιεπίσκοπο στην εποχή μας αγκαλιά με ένα μαύρο παιδάκι και να σου λέει αγαπάτε αλλήλους. Το μήνυμα ελήφθει…
υ.γ.
-Ο συριζα είναι υπέρ της ευρώπης των λαών ενώ η χρυσή αυγή είναι υπέρ της ευρώπης των εθνών. Δηλαδή και οι δυο υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δηλαδή και οι δυο σου λένε ότι κάποιοι, κάπου (εκτός Ελλάδος) , είναι καλύτεροι για να σε κυβερνήσουν και άρα πρέπει να τους παραχωρηθεί αυτή η εξουσία. Το μήνυμα πάλι ελήφθει…
– Συμφωνώ με το «Συμβουλεύω δουλεμα σε ψιλό γαζί αντί για πλάκωμα. Είναι αποτελεσματικότερο και «οικονομικότερο». » στην πράξη όμως κομματάκι δύσκολο από ένα σημείο και μετά. Υπάρχουν πολλοί πλυμένοι εγκέφαλοι/πρακτοράκια/παπαγαλάκια γύρω μας και τα οποία είναι αν μη τι άλλο και προκλητικά.
– Η παγκόσμια διακυβέρνηση θέλει τον πλανήτη ένα οικόπεδο. Όποτε πρέπει να φτιάξει/ενώσει άλλα οικόπεδα για να καταλήξει στο ένα και μοναδικό οικόπεδο. Δεν είναι θέμα προσανατολισμού της ευρώπης είναι θέμα ότι η ευρώπη (Ε.Ε.) είναι ένα οικόπεδο (ένωση άλλων μικρότερων οικοπέδων) που φτιάχτηκε για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η ευρώπη δεν είναι αμερική συν ότι όλοι (Δηλώσεις Ομπάμα-Μέρκελ, κ.λ.π.) μιλάνε για we need global governance.
– περί Λεπέν, π.χ. είναι γνωστό οι θέσεις και οι απόψεις της για τους ακατανόμαστους (ἐκλεκτοὺς) .Όπως είναι γνωστό ότι το αμόρε της ανήκει στην ίδια ομάδα…
Φαίη said
Συμφωνώ με το σχόλιό σου.
Όσον αφορά την τελευταία επισήμανσή σου να συμπληρώσω ότι οι αντιδράσεις των λαών ήταν αναμενόμενες, δηλ. η αύξηση των εθνικιστικών και πατριωτικών τάσεων μέσα σε τούτον τον ορυμαγδό των ισοπεδωτικών αλλαγών, και για αυτόν τον λόγο στήθηκαν και τα ανάλογα ‘μαγαζιά’.
Πετροβούβαλος said
Δύσκολη η πράξη, ακόμη και για εμένα τον συμβουλεύοντα.
ΥΓ: Συμφωνώ σε όλα.