Σύγχρονο Ισραήλ και οικονομικοί μετανάστες: «Για την τιμή μίας πουτίγκας»
Posted by Πετροβούβαλος στο 13 Οκτωβρίου, 2014
«Μίλησε σαν αληθινό μέλος της κυβερνητικής ελίτ. Όπως και τόσοι άλλοι πολιτικοί μας, η οικογένειά του υπηρέτησε το κράτος και κατά κάποιο τρόπο τα κονόμησε. Ζει πολυτελώς και αδυνατεί να καταλάβει γιατί ο μέσος Ισραηλινός παραπονιέται που οδηγεί ένα αυτοκίνητο 20ετίας, δεν μπορεί να νοικιάσει ένα διαμέρισμα για διακοπές και τον πνίγουν τα χρέη του στις τράπεζες.
Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ το εκλογικό σύστημα και δεν θα μας επιτρέψουν να εκλέξουμε τα μέλη της Knesset (σ.Π/Β: Προφανώς εννοεί κατάργηση των κομμάτων). Δεν λογοδοτούν προσωπικά πουθενά. Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να είναι καλά παιδιά και καλά μέλη του κόμματος«.
Αυτό είναι σχόλιο σε άρθρο της Jerusalem Post, στο οποίο προβάλεται ο οίκτος του Υπουργού Γεωργίας του Ισραήλ Yair Shamir, για τους συμπατριώτες του που εγκαταλείπουν το Ισραήλ προκειμένου να ζήσουν στη Γερμανία, λόγω του χαμηλότερου κόστους μίας πουτίγκας.
Ο Shamir, υπενθυμίζει στους αναγνώστες της εφημερίδος το Ολοκαύτωμα και το γεγονός ότι η Ευρώπη γίνεται όλο και περισσότερο μουσουλμανική. Τονίζει δε την πίστη του, ότι η φράση «Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρέσουμε ποτέ» που αναφέρεται στους γερμανούς και στα εγκλήματά τους ισχύει, και εκφράζει την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που γίνονται στο Βερολίνο ώστε να διατηρηθεί η μνήμη του Ολοκαυτώματος.
Όσον αφορά στις τιμές των τροφίμων στο Ισραήλ, ο Shamir δήλωσε πως ο έλεγχος τιμών σε μία ευρεία ποικιλία προϊόντων, χωρίς την επίλυση του προβλήματος του κόστους σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων δεν θα αποδώσει.
«Είναι αλήθεια πως η ζωή στο Ισραήλ είναι ακριβή. Είναι αλήθεια πως είναι φθηνότερη η ζωή στο Μουμπάϊ. Όμως δεν θα άλλαζα το Ισραήλ για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ασχέτως του κόστους. Με αυτό σαν δεδομένο, το ζήτημα του υψηλού κόστους ζωής πρέπει να αντιμετωπισθεί«, συμπέρανε ο Shamir.
.
Ανταπόκριση επί του ρεπορτάζ: Πετροβούβαλος/Αβέρωφ (Heads Up: Πέτρος Αντωνιάδης)
To άρθρο της JP και το σχόλιο του ΕΔΩ
Η γελοιογραφία του Αρκά από το Ροβυθέ
Σχολιάστε