ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

  • Ἡ Ἱστορία,ΔΕΝ ἀλλάζει !

  • Ἡ Μακεδονία εἶναι Ε Λ Λ Α Δ Α

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Kατηγορίες

  • Υπέρ της ζωής, κατά των εκτρώσεων

  • ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

  • Η ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

  • Ἀπό τήν Φλωρεντία,στήν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  • ΜΕΤΑΜΟΥΣΕΙΟΝ – Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»

  • Μαθαίνουμε…

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

  • ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ

  • ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΗΛΙΟΥ»

  • ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ (Δ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ)

  • ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΣΥΧΙΟΥ

  • ΛΕΞΙΚΟΝ «LIDDEL-SCOTT»

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

  • 324 – 1453

  • ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

  • 1 8 2 1

  • Ἀπομνημονεύματα Ἡρώων τοῦ 1821

  • Ὁ ΕΛΛΗΝΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τοῦ…

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (1904-8)

  • ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ’12- ’13

  • ΤΟ ΠΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ

  • Α’ ΠΠ (1914-18)

  • Μ.ΑΣΙΑ (1919-22)

  • O X I (1940-41)

  • ΙΩΑΝ.ΜΕΤΑΞΑΣ

  • ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ (9-24 Μαρ.1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (1941)

  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (1941)

  • Β’ ΠΠ (1 9 4 1 – 4)

  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ/Κ «ΓΕΩΡ. ΑΒΕΡΩΦ»

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

  • ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

  • ΕΓΕΡΤΗΡΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

  • Πρόσφατα σχόλια

    Ελένη Στάϊκου, μιά η… στη Ελένη Στάϊκου, μιά ηρωίδα της…
    Η κυρά της Ρω (Δέσπο… στη Η κυρά της Ρω: Η ιστορία της γ…
    Μέλια στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Konstantinos Malafan… στη Νοοτροπίες υποψηφίων…
    Μέλια στη Αβέρωφ: Έντεκα χρόνια στη θάλα…
  • Ὁ Γκρεμιστής Κωστῆ Παλαμᾶ

  • Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ΣΗΜΑ 3 Δεκ.1912

  • ΟΡΚΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

  • ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

  • ——————————

  • ΦΟΡΕΣΙΕΣ καί ΑΡΜΑΤΑ τοῦ ’21

  • Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ (1838)

  • ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (1974) …ἡ ταινία

  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ

  • Μία ἀνοικτή πληγή Μνήμης 1914-23

  • Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

  • ——————————

  • Ζημίαι τῶν ἀρχαιοτήτων έκ τοῦ πολέμου καί τῶν στρατευμάτων κατοχῆς (1946)

  • Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

  • ΘΑ ΑΝΟΙΞΗι Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ;

  • ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

  • 1944-49

  • ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ

  • ΣΕΜΝΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

  • ΔΙΟΛΚΟΣ,ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ

  • ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

  • M.K.I.E.

  • Γιά ἀποπληρωμή ἐξωτ.χρεῶν,μόνο…

  • Ἡ ἔξοδός μας,εἶναι ἡ Κ_ _ _ά _α τους !

  • ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ…

  • INSIDE JOB

Εκφασισμός και φασισμός-μαϊμού

Posted by Φαίη στο 21 Μαΐου, 2014

endtheillusion.files.wordpress.com / opednews.com

Του Τάκη Φωτόπουλου

Η άνοδος του φασισμού και άλλα παραμύθια (2)

Η άνοδος του φασισμού και άλλα παραμύθια (1) εδώ

Η ανηλεής σφαγή τουλάχιστον 46 άοπλων διαδηλωτών στην Οδησσό από τους πραξικοπηματίες της Χούντας του Κιέβου, την οποία διόρισε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) των γνωστών εγκληματιών Ομπάμα (νομπελίστα Ειρήνης!), Άστον κ.λπ., είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη απόδειξη του εκφασισμού της Υ/Ε. Στόχος της ήταν η κατατρομοκράτηση του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας που σήμερα κινητοποιείται με αιτήματα όχι μόνο εθνικής αλλά και κοινωνικής απελευθέρωσης, ώστε να υποταχθεί στα σχέδια της Υ/Ε και των εκτελεστικών οργάνων της στο Κίεβο. Την ίδια φασιστική τακτική ανηλεών σφαγών άλλωστε χρησιμοποίησε η ίδια Υ/Ε στη Λιβύη χθες, καθώς και στη Συρία σήμερα, εφόσον μόνο με ανάλογες σφαγές μπορεί να υποτάξει τους αντιστεκόμενους Λαούς που μάχονται για την οικονομική και εθνική ανεξαρτησία τους, ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Όμως, άλλο εκφασισμός και άλλο φασισμός, και η εσκεμμένη σύγχυση που επιχειρούν κάποιοι στην «Αριστερά», οι οποίοι φθάνουν να μιλούν ακόμη και για «Ευρωατλαντικό φασιστικό άξονα» (λες και είμαστε κάπου στον Μεσοπόλεμο!), δημιουργεί ακόμη παραπέρα σύγχυση και αποπροσανατολισμό στα λαϊκά στρώματα που είναι τα θύματα της παγκοσμιοποίησης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι, βέβαια, ότι τα στρώματα αυτά, όταν συνειδητοποιούν την εξαπάτησή τους από μια χρεοκοπημένη «Αριστερά», της οποίας η σημερινή πνευματική φτώχεια δεν της επιτρέπει να αντιληφθεί τη σημασία της ΝΔΤ που θεμελιώνεται στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την ανάγκη άμεσης εξόδου από την ΕΕ, απλά της γυρίζουν την πλάτη. Αυτό ήδη έχει συμβεί παντού στην Ευρώπη, όπου τα θύματα της παγκοσμιοποίησης πλαισιώνουν εθνικιστικά ή ακόμη και ρατσιστικά κόμματα, που εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απώλεια οποιασδήποτε οικονομικής ή εθνικής κυριαρχίας.

Είναι, όμως, φανερό για οποιονδήποτε προσπαθεί να ερμηνεύσει τα σημερινά κοινωνικά φαινόμενα με βάση σύγχρονα εργαλεία (όπως αυτά που έχουν διαμορφώσει ακόμη και πεφωτισμένοι σύγχρονοι Μαρξιστές σαν τον Leslie Clair), ότι κάθε «φασισμός» σήμερα, ακόμη και ο φασισμός του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία ―που πρωταγωνίστησε στα εγκλήματα της προσχεδιασμένης εξέγερσης στην πλατεία Μαϊντάν και στην Οδησσό― είναι, στην πραγματικότητα, ένας φασισμός-μαϊμού (όχι βέβαια και οι πρακτικές τους που είναι σαφώς φασιστικές). Όπως έχω δείξει συνοπτικά στη στήλη αυτή (και πιο συστηματικά στο υπό έκδοση βιβλίο “Ukraine―end of the New World Order?”), ο φασισμός που δημιούργησε το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα στην Ιστορία τον περασμένο αιώνα είναι αδύνατος στην σημερινή ΝΔΤ, η οποία καταργεί την οικονομική και εθνική κυριαρχία. Δηλαδή, καταργεί, στην ουσία, τα ίδια τα κράτη-έθνη που ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούσε να ανθίσει τόσο ο φασισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός, όσο και, από την άλλη μεριά, ο κρατικιστικός σοσιαλισμός και η σοσιαλδημοκρατία. Όταν, σήμερα, οι «αγορές» και αυτοί που τις ελέγχουν (δηλαδή οι υπερεθνικές επιχειρήσεις και η Υ/Ε) είναι οι ίδιοι που ελέγχουν την οικονομία κάθε χώρας ενσωματωμένης στη ΝΔΤ, και θα μπορούσαν να ρίξουν οποιονδήποτε επίδοξο νέο Χίτλερ, μέσα σε ώρες, με την μαζική μετακίνηση κεφαλαίου και την δημιουργία ταυτόχρονης χρηματιστηριακής και νομισματικής κρίσης, πέρα από την βαθιά ύφεση που θα μπορούσε να δημιουργήσει η μετακίνηση επενδυτικού κεφαλαίου, διερωτάται κανείς από ποιό χρονοντούλαπο βγήκαν οι υποστηρικτές παρόμοιων ανιστόρητων «θεωριών».

Ακόμη και η Ρωσία του Πούτιν, επειδή ακριβώς δεν έχει αποκοπεί από τη ΝΔΤ με την οικοδόμηση μιας αυτοδύναμης οικονομίας (όπως τώρα σχεδιάζει), σήμερα γονατίζει οικονομικά κάτω από τις κυρώσεις της Υ/Ε —πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και στην κατάρρευση του ίδιου του σχεδίου για Ευρασιατική Ένωση, σαν βάση για ένα νέο διπολικό κόσμο. Και αυτό, γιατί τους μύθους ότι ήδη έχουμε ένα πολυπολικό κόσμο (χάρη στην …Ινδία, την Βραζιλία, την Κίνα κ.λπ.) τους καλλιεργεί η ίδια η Υ/Ε, για να συγκαλύψει τον μονοπολικό χαρακτήρα της κυριαρχίας της. Προφανώς, οι μερικές εκατοντάδες πολυεθνικές που ελέγχουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία δεν ελέγχονται από τα οικονομικά αυτά «θαύματα». Είναι φανερό ότι οι ανίδεοι αυτοί που μιλούν για φασιστικούς άξονες τον 21ο αιώνα, δεν έχουν καν αντιληφθεί ότι η ίδια η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης είναι εντελώς ασύμβατη με την φασιστική ιδεολογία.

Τέλος, οι μυθοπλάστες της επανόδου του φασισμού αδυνατούν να εξηγήσουν πώς άραγε η Υ/Ε στηρίζει ένα φασιστικό καθεστώς στην Ουκρανία (το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εφαρμόζει κτηνώδεις φασιστικές μεθόδους —που όμως είναι σαφώς καθ’ υπαγόρευση και με απόλυτη έγκριση της Υ/Ε) ενώ, συγχρόνως, η ίδια Υ/Ε φροντίζει για το «τσάκισμα» και την φυλάκιση όλων των βουλευτών ενός κόμματος που κατηγορεί ως ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα, και δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως φασιστικό/ρατσιστικό το κόμμα της Ανεξαρτησίας στην Βρετανία που σήμερα έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις! Μήπως, λοιπόν, όλα τα «φασιστικά» κόμματα, σήμερα, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν έναν φασισμό-μαϊμού και η ίδια η Υ/Ε αποφασίζει με ποια από αυτά θα συνεργαστεί (αθωώνοντάς τα από κάθε κατηγορία για φασισμό) και ποια θα «τσακίσει», με μοναδικό κριτήριο εάν στηρίζουν τη ΝΔΤ που εκπροσωπεί ή όχι;

Με την άποψη του φασισμού-μαϊμού, που καταρρίπτει τον μύθο της ανόδου του φασισμού στον… 21ο αιώνα, συνάδουν και τα παρακάτω αδιάσειστα στοιχεία. Όπως έγραψε προ μηνών η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz (28/2/2014) –είδηση που επιβεβαίωσε και ο Ουκρανός Ραβίνος Moshe Azman—ένας Ισραηλο-Ουκρανός στρατιωτικός με το ψευδώνυμο Delta διοικούσε δύναμη περίπου 40 ανδρών και γυναικών (αρκετοί από αυτούς βετεράνοι του Ισραηλινού στρατού, όπως και ο ίδιος) στην ψευτο-εξέγερση της Μαϊντάν. Έτσι, οι φανατικότεροι «πολέμιοι των αντισημιτών» στον κόσμο, οι Ισραηλινοί, διακινδύνευαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανέβει στην Ουκρανία ένα φασιστικό (ή έστω ένα άμεσα συνεργαζόμενο με τους φασίστες), καθεστώς! Και όπως σε προχθεσινό άρθρο του αποκαλύπτει ο Gideon Rachman, ιδεολογικός θεμελιωτής της έννοιας της παγκόσμιας διακυβέρνησης (Εβραϊκής καταγωγής και ο ίδιος), όταν έθεσε την ερώτηση στον σημαντικότερο Ουκρανό Εβραίο επιχειρηματία, πώς εξηγείται η συμμετοχή Εβραίων επιχειρηματιών σε μια φασιστική κυβέρνηση, η μονολεκτική απάντηση που πήρε ήταν… «μπούρδες» (ΦΤ. 6/5/2014)

ΠΗΓΗ: inclusivedemocracy.org

10 Σχόλια προς “Εκφασισμός και φασισμός-μαϊμού”

  1. Φώτος said

    Δεν νοείται ζευγάρι, συνυπεύθυνα αύταρκες, που βάζει τρίτους να εκπληρώσουν συζυγικά καθήκοντα.
    Δεν νοείται οικογένεια συμπαγής, όταν εκχωρεί την ασφάλεια και διατροφή της σε άλλη οικογένεια.
    Δεν νοείται ισχυρό κράτος, που τους κατοίκους του τρέφουν (υλικά και πνευματικά ουσιαστικά), με διάφορους μηχανισμούς, άλλα κράτη, ή αγορές, ή διάφορα συμφέροντα.
    Αυτός που «ταίζει», έχει και το επάνω χέρι… ακόμη και στο τι νομίζει ο ταιζόμενος πως είναι (τρανό παράδειγμα ο τόπος εργασίας και οι άνωθεν διακρίσεις και προαγωγές σε αυτήν με τις επιπτώσεις τους), αλλά και με ποιούς θα… συνεργάζεται.
    Η οποιαδήποτα ανεξαρτησία, ατομική και συλλογική, εξαρτάται από ένα ολοκληρωμένο βαθμό αυτεπιστασίας και αυτοσυντήρησης.
    Πρέπει να γυρίσουμε 30-40 χρόνια πίσω, σε αυτοδύναμες αγωγές και καταναλωτικές συνήθειες, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποιον βαθμό αυτονομίας… κάποιοι… κάπως.
    Επειδή αυτός ο αριθμός των πολιτών βαίνει διαρκώς μειούμενος, κάποιοι, μεγαλύτεροι και μνήμονες, θεωρητικολογούντες, θα κάνουν πλέον λογαριασμούς για το κάθε πέρυσι και καλλίτερα.
    Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα.
    Θέλει μεγάλες ανατροπές και κότσια για να… γυρίσουν κάποια ζητήματα.
    Το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο του, περπατούμε στην Αθήνα και το βλέπουμε, που;… Στην καρδιά της χώρας!
    Οποιαδήποτε αλλαγή της σχεδιασμένης διαδρομής, μονο σε θεία… της των Ελλήνων πρόνοιας θα μπορεί να αποδοθή, και ο Θεός μάλλον δεν ασχολείται αποκλειστικά με τους Έλληνες και τους συμπάσχοντες, αλλά με όλους τους ανθρώπους, πιθανώτατα δε και με άλλα έλλογα (και μη) όντα.
    Στην Άλωση, 6000 μαχητές ήσαν στα τείχη και πολύ περισσότεροι, μέσα στην αγιασοφιά και τριγύρω, εκλιπαρούσαν την επέμβαση των αγγέλων.
    Στην Σμύρνη, το ίδιο περίπου.
    Αυτό που απομένει, είναι το τί μπορεί να διασωθή και πως, εκεί πρέπει να εστιασθή όλη η προσπάθεια με ρηξικέλευθες και θαρραλέες προτάσεις.
    Κυτταζόμαστε στον καθρέπτη και αρχίζουμε με το του Πυθαγόρα για την καθημερινότητά μας… «Πη παρέβην; Τι δ`έρεξα; Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη;»… Τι παρέβην; Τι σωστό έκανα; Τι ώφειλα να κάνω και δεν το έκανα;
    Το τελευταίο, για να συμβή, χρειάζεται ολοκληρωμένο-από πάσης απόψεως – συλλογικό οδικό χάρτη και τεκμηρίωση.

    • Φαίη said

      Βρισκόμαστε στη λάθος πλευρά.
      Βρισκόμαστε δίπλα στην χειρότερη και πιο στυγνή πλευρά.

      Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν χώρες (Λατινική Αμερική, Ρωσσία κτλ) που αντιστέκονται στο μονοπώλιο της ηγεμονίας των ΗΠΑ και ΣΙΑ. (ας την αποκαλέσουμε Δύση)
      Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να κάνουμε τις αλλαγές από μέσα.
      Χρειαζόμαστε ηγέτες με αποφασιστικότητα και ενωτική διάθεση.
      Πρέπει όμως να τους απαιτήσουμε.

      • Φώτος said

        Φαίη, εσύ νομίζεις πως δεν υφίστανται πρόσωπα που… κόβουν κίνηση για την αντοχή των επιβατών;
        Πάρτο λογικά δηλαδή, είναι δυνατόν να μην υπάρχουν καπεταναίοι, με ρότα και πορτολάνο, που απλώς μετράνε με ποιά εφόδια θα κάνουν το ταξίδι;
        Εγώ πιστεύω πως ναι, απλώς, ακόμη είμαστε στις αναλύσεις μας αβαθείς (ως λαός) και δεν αποτολμούν να κάνουν προσκλητήριο, γιατί έτσι θα έχουμε συνεχόμενες στάσεις και αποβιβάσεις.
        Ελάχιστοι, μετά τον πρώτο ίσως ενθουσιασμό, θα φθάσουν στις… ανατολικές Ινδίες.
        Εκ του ασφαλούς, ένα ταξίδι σε σχεδόν αχαρτογράφητα νερά θέλει γερά στομάχια και… δραμαμίνες (μπαγιόκο) δεν διατίθεται σε αυτό το πέρασμα για τους επιβάτες.
        Εκεί είναι το πρόβλημα, το ζόρισμα, οπότε επιλέγεται η αναμονή που όμως καταντά φαρμακευτική αγωγή με μακρόχρονα δηλητήρια, αντί για την εξαγωγή του αποστήματος μιά και έξω

      • Φώτος said

        Και ειλικρινώς, όπως έχουν γίνει τα πάντα με τα ανοικτά σύνορα, το διεθνές εμπόριο, τις συνεργασίες (Σρέντερ, έ) κλπ, μετά από πέντε χρόνια (πρώτα ο Θεός) θα έχω κάτι να πω για πλευρές και… πλευρίτιδες.

      • Φαίη said

        Δεν διαφωνώ μαζί σου Φώτο..
        αντιθέτως, όταν φτάσουμε στο επίπεδο να απαιτήσουμε, τότε θα εμφανιστούν και οι κατάλληλοι άνθρωποι. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε ακόμα στο επίπεδο της ανάλυσης και μάλιστα σε πολύ πρώϊμο στάδιο. Κάνε μια γύρα στα μπλογκς. Ακόμα μιλάνε για ιδεολογίες και -ισμούς.

      • Φαίη said

        Υπάρχει μία διαφορά.. Κράτη όπως η Ρωσσία, ή η Βενεζουέλα στην Λατινική Αμερική, και άλλα, έχουν καταφέρει να αποκρούσουν σε ένα βαθμό τις επιβλημένες συνεργασίας δίνοντας βάση στις περιφερειακές η/και εκεί που δεν τους συμπεριφέρονται σα να είναι αποικίες.. Στις χώρες τις Λατινικής το παλεύουν έτσι ώστε οι πολιτικές να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

        Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι εδώ βρίσκεται η τριβή, η μάχη, στο να μπορεί ένα κράτος να επιλέξει το λιγότερο κακό, δεν το αφήνουν όμως οι γνωστοί άγνωστοι.. Μετά βλέπουμε..

  2. …πώς εξηγείται η συμμετοχή Εβραίων επιχειρηματιών σε μια φασιστική κυβέρνηση…

    Μιᾶς καί τό θυμήθηκα…πῶς ἐξηγῆται ἡ συμμετοχή ἑβραίων σέ εὐρωπαϊκές διοργανώσεις (γιουροβίζιον κ.λπ.) ;
    Σοβαρά τό ρωτῶ,δέν κάνω ἀντισιωνιστιές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: